h

Kamervragen SP over schaliegasboringen

27 april 2011

Kamervragen SP over schaliegasboringen

Naar aanleiding van het overleg dat de Boxtelse SP-afdeling met de tweede kamerfractie en de provinciale fractie had, heeft SP-tweede kamerlid Paulus Jansen inmiddels kamervragen over de schaliegasboringen gesteld. Het kamerlid vraagt onder meer naar het feit of ten behoeve van de proefboringen in Haaren en Boxtel een MER-studie vereist is, waar de financiële verantwoordelijkheid ligt en welke veiligheidsvereisten er formeel zijn.

De Boxtelse SP is blij met de landelijke aandacht van hun partij, waardoor het onderwerp nu ook op het netvlies van de landelijke politici komt. SP-fractievoorzitter Eric van den Broek hoopt dat de vragen vooral ook een bijdrage leveren aan het opdoen van meer kennis: ‘Uit de laatste bijeenkomst in Le Temps Perdu met de Boxtelse milieu- en belangenorganisaties bleek vooral dat het veel mensen nog ontbreekt aan kennis. Daardoor hebben we in de politieke besluitvorming in Boxtel de eerste slag gemist. Hopelijk doen we met deze Kamervragen weer meer kennis op en hopelijk krijgen we het antwoord op die vragen nog voordat in Boxtel begonnen wordt met de proefboringen.’

In Boxtel is vorige maand een plaatstelijke werkgroep die als woordvoerder gaat optreden ten aanzien van de proefboringen naar Schaliegas. Daarnaast werden de landelijke politieke partijen opgroepen om ook hun landelijke vertegenwoordigers in te schakelen.

Boxtelse werkgroep na druk bezochte avond schaliegas.

U bent hier