h

SP in actie voor veilige Schijndelseweg

24 juni 2011

SP in actie voor veilige Schijndelseweg

De maat is vol voor de Boxtelse SP-fractie. Na een nieuw ongeluk op de rotonde Oosteind deze week aan de Schijndelseweg, gaat de SP actievoeren. Vandaag drong de fractie bij verkeerswethouder Van der Zanden voor de laatste keer aan op het nemen van actie en kondigde de SP aan zelf ook bewoners te gaan mobiliseren. Via deze website kunnen vanaf vandaag al klachten en suggesties over de veiligheid van de Schijndelseweg worden gemeld.

SP’er Eric van den Broek is ziedend: ‘Politieke spelletjes staan een aanpak van de veiligheid op de Schijndelseweg tot op heden in de weg. Te belachelijk voor woorden, dit gaat over de rug van de mensen in Boxtel en Gemonde.’ De SP deed al herhaaldelijk voorstellen om de Schijndelseweg veiliger te maken en een politieke uitspraak door de gemeenteraad lag binnen handbereik toen de meeste politieke partijen in Boxtel aangaven dat ze de mening van de SP deelden.

Coalitie stemde voorstel weg
Balans-wethouder Van der Zanden was echter tegen het nemen van snelle maatregelen, waardoor een voorstel van de SP uiteindelijk door alle coalitiepartijen werd weggestemd.
Na nieuwe ongelukken is de maat voor de SP echter vol. ‘Wij dringen opnieuw aan op actie en gaan ook zelf bewoners mobiliseren. De Schijndelseweg moet veiliger’, aldus Eric van den Broek.

De SP heeft wethouder Van der Zanden inmiddels een brandbrief gestuurd, waarin de acties worden aangekondigd.

Brandbrief Schijndelseweg aan wethouder Van der Zanden.

Meldingsformulier klachten Schijndelseweg.
Weer ongeluk Schijndelseweg: de maat is vol!!

U bent hier