h

Weer ongeluk Schijndelseweg: de maat is vol!!

23 juni 2011

Weer ongeluk Schijndelseweg: de maat is vol!!

Woensdagavond is alweer een nog onbekende fietser gewond geraakt bij een ongeval op de Schijndelseweg in Boxtel. Tijdens het oversteken van de Schijndelseweg over het fietspad - waar het fietsverkeer vanuit twee kanten kan komen - op de rotonde Oosteind is de fietser geschept waarna deze ongelukkig ten val kwam. Toegesnelde ambulanceverpleegkundigen stabiliseerden het slachtoffer en fixeerden hem op een wervelplank terwijl de politie voor een gedeeltelijke wegafsluiting zorgde. Het verkeer vanuit Boxtel in de richting van Schijndel werd door de Boxtelse woonwijk Boxtel-Oost omgeleid om hun weg te vervolgen. De Boxtelse SP-fractie is intussen ziedend, omdat het College van B&W weigert maatregelen te nemen. De fractie gaat nu actie ondernemen en bewoners mobiliseren.

De SP stelde de verkeerssituatie al diverse keren aan de orde en is de apathische houding van het College van B&W beu. ‘De maat is nu echt vol. Moeten er nu echt eerst doden vallen op de Schijndelseweg?’, zegt raadslid Eric van den Broek in een eerste reactie. ‘Dit is nu al het zoveelste ongeval. Wij hebben aan het College gevraagd om een brede evaluatie van de weg en een onderzoek naar directe maatregelen die de veiligheid verhogen.’

Eric van den Broek heeft nu aangekondigd om nog meer bewoners uit Boxtel te gaan betrekken bij het pleidooi voor een veilige Schijndelseweg. Het pleidooi voor meer veiligheid kreeg eerder ook al steunbetuigingen uit Gemonde. De SP zal de komende dagen gaan bedenken hoe het de actie met bewoners het beste vorm kan geven.

SP wil evaluatie veiligheid Schijndelseweg, na nieuw ongeluk.
Website MooiBoxtel.nl: Opnieuw fietser gewond na ongeval op gevaarlijk verkeerspunt.
Website Brabants Centrum: Weer ongeval op Schijndelseweg.

U bent hier