h

SP wil evaluatie veiligheid Schijndelseweg, na nieuw ongeluk

25 mei 2011

SP wil evaluatie veiligheid Schijndelseweg, na nieuw ongeluk

De Boxtelse SP-fractie dringt bij het College van B&W aan op een snelle evaluatie van de veiligheid op de Schijndelseweg. Eerder ging de SP al geregeld de discussie aan over de gevaarlijke oversteek bij het Dommelbad. Daar zijn door wethouder Van der Zanden na veel over- en-weer gediscussieer uiteindelijke een aantal kleine maatregelen toegezegd. Met name zogenaamde attentieschichten, die de overzicht van de kruising dienen te vergroten. De SP-fractie krijgt inmiddels echter geregeld klachten over de diverse oversteekplaatsen en rotondes op de Schijndelseweg en is er weer een ongeluk gebeurd bij rotonde Oosteind. Inmiddels het zoveelste ongeluk sinds de opening van de nieuwe Schijndelseweg.

Raadslid Eric van den Broek zegt het volgende over het initiatief: ‘Het is op deze manier wachten op nieuwe ongelukken. Wat ons betreft moet er direct een evaluatie komen naar de veiligheid van de Schijndelseweg. In de laatste vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken gaf Van der Zanden wederom aan dat het verkeer tijd nodig heeft om te wennen aan de nieuwe situatie. Maar de weg is nu al ruim anderhalf jaar open, dus dat kan geen argument meer zijn om direct te evalueren. Wat onze fractie betreft worden daar ook de bewoners en de regelmatige gebruikers van de weg bij betrokken.’

De SP constateert dat er het afgelopen jaar verschillende ongelukken hebben plaatsgevonden en hoopt dat een evaluatie kan bijdragen aan een grotere veiligheid. ‘Ik zag in een oude publicatie van Brabants Centrum dat de opening destijds op vrijdag de 13de november 2009 is geweest. Hopelijk was en is dat geen voorbode voor nog groter onheil’, aldus Van den Broek.

Inmiddels heeft de SP, na het ernstige ongeluk van midden vorig jaar nabij de oversteek Dommelbad, in ieder geval informatie dat de volgende ongelukken al hebben plaatsgevonden (bijna-ongelukken, irritaties en ongelukken waarvan de SP geen weet heeft buiten beschouwing gelaten):

  • 23-5-2011, aanrijding auto-fietser op rotonde Oosteind, fietser minstens gebroken enkel
  • 04-4-2011, wielrenner aangereden bij kruising Schijndelseweg-Pastoor van Besouwplein, hersenschudding, schaafwonden en gebroken pols
  • 03-4-2011, wielrenner komt ten val na aanrijding rotonde Oosteind, schaafwonden en tanden door lip
  • 21-3-2011, frontale aanrijding tussen scooter en fietser, Schijndelseweg nabij rotonde Oosteind

De SP hoopt met de brief op een daadkrachtige reactie vanuit het College.

Brief aan College van B&W over evaluatie veiligheid Schijndelsweg.

Attentieschichten bij oversteek Dommelbad.

U bent hier