h

Dubieuze rol wethouder bij verkoop pand Oranjelaan

13 september 2011

Dubieuze rol wethouder bij verkoop pand Oranjelaan

De SP-fractie heeft vandaag kritische vragen gesteld over de gang van zaken bij de verkoop van het pand Oranjelaan 11 in Liempde. Deze locatie is uitstekend geschikt voor kleinschalige woningbouw, maar het college verkocht het pand recentelijk aan de Liempdse ondernemer Peter van der Heijden. Saillant detail is dat deze Liempdenaar de afgelopen jaren deel uitmaakte van de fractie van Balans, terwijl Wethouder Van der Zanden van Balans namens het college de onderhandelingen heeft gevoerd.

De SP vindt de gang van zaken uiterst dubieus. ‘Deze locatie is ten eerste zeer geschikt voor kleinschalige woningbouw’, aldus fractievoorzitter Eric van den Broek. ‘En daarnaast moet het college natuurlijk elke schijn van vriendjespolitiek vermijden. Waarom hebben ze niet een andere wethouder de onderhandelingen laten doen?’.

De SP heeft in een brief aan het college een reeks vragen gesteld om de beweegredenen van het college te achterhalen. Eerder stelde coalitiepartij Combinatie 95 ook al kritische vragen.

Brief aan het college van B&W met vragen over de verkoop van locatie Oranjelaan.

U bent hier