h

Boxtelse SP-fractie komt in algemene beschouwing met veel verbetervoorstellen

18 oktober 2011

Boxtelse SP-fractie komt in algemene beschouwing met veel verbetervoorstellen

De Boxtelse SP heeft vanavond tijdens de algemene beschouwing maar liefst 9 voorstellen ingediend om de begroting 2012 te verbeteren. In dit artikel treft u de verschillende voorstellen.

1. Motie respect voor burgers & belangengroeperingen
De SP roept het College op het respect van burgers en belangengroepen terug te winnen, door naar hun te luisteren en serieus te nemen. Deze motie met dezelfde tekst is 3 jaar geleden door Balans ingediend, maar die partij maakt nu ze in het College zitten geen enkele van hun mooie woorden waar.

Motie 'Respect voor burgers en belangenorganisaties'.
Oorspronkelijke Motie 'Respect' van Balans uit 2008.

2. Motie terugbrengen wijkbezoeken College
Het College zegt dat de burger centraal staat, maar sinds het aantreden van het nieuwe College is één van de eerste wapenfeiten het afschaffen van de wijkbezoeken door het College. Met dit voorstel wil de SP die wijkbezoeken terug. De burger dient echt centraal te staan.

Motie terugbrengen wijkbezoeken.

3. Motie foutieve besluitvorming proefboring Schaliegas
Het College draait om de hete brei heen als het gaat om de besluitvorming rondom de vergunningverlening voor de proefboringen naar Schaliegas. Helder zijn over gemaakte fouten hoort ook bij een transparant bestuur. Het was nota bene fractievoorzitter Tossy de Man van PvdA/Groenlinks, die in Brabants Centrum aangaf dat het College en met name verantwoordelijk wethouder Peter van de Wiel, rondom de vergunningverlening te voorbarig was en fout zat. De SP vindt dat hier een politieke uitspraak over moet komen.

Motie foutieve besluitvorming schaliegas.

4. Amendement niet verhuizen Molenwijkschool, oormerken middelen minima & WMO
De verhuizing van de Molenwijkschool naar MIGA, is volgens onafhankelijk onderzoek niet nodig, is duur en de ouders zijn het er niet mee eens. De SP vindt dat middelen hiervoor op dit moment beter besteed kunnen worden aan minimabeleid, WSW’ers en WMO-beleid.

Amendement niet verhuizen Molenwijkschool.

5. Amendement zorgvuldige besluitvorming & procedures school MIGA
Ouders van de Molenwijkschool hebben in de krant moeten lezen dat hun school gaat verhuizen. Daarnaast dient volgens de SP de verhuizing van de school gekoppeld te worden aan de definitieve besluitvorming over wijk MIGA/Selissen.

Amendement zorgvuldige besluitvorming school MIGA.

6. Motie geen budgetneutraliteit minima- en WMO-beleid
Het College hanteert bij de uitwerking van het minimabeleid en het WMO-beleid het uitgangspunt dat dit beleid budgetneutraal moet worden uitgevoerd. Dat betekent per definitie bezuinigen, omdat er minder geld van de landelijke overheid komt. De SP wil eerst kijken naar de reële behoefte van cliënten. Budgetneutraliteit is wat de SP betreft geen doel op zich.

Motie geen budgetneutraliteit minima- en WMO-beleid.

7. Amendement behouden gemeentevijver
Er is geen politiek en maatschappelijk draagvlak om de gemeentevijver te dempen voor parkeerplaatsen, zoals het College voorstelt. De gemeentevijver en de Oude Boomgaard moeten nu juist extra aantrekkelijk worden gemaakt in het Boxtelse centrum. Handen af dus van de gemeentevijver!!

Amendement behouden gemeentevijver.

8. Woningbouwlocaties kleine kernen Liempde & Lennisheuvel
Het is onbegrijpelijk dat het College nog niet eens een poging heeft gedaan om aan de locatie Oranjelaan in Liempde een woningbouwlocatie te realiseren. Dat moet naar de toekomst toe voorkomen worden. De SP wil via dit voorstel afdwingen dat het College alles-op-alles zet om woningbouwlocaties te realiseren in de kleine kernen.

Motie woningbouwlocaties kleine kernen.

9. Amendement begroting projectleider Groene Campus (samen met D66)
De Groene Campus is een Groene Zeepbel. Een plan zonder verdere invulling. Om daar een dure externe projectleider op te zetten die € 300.000,= kost, vindt de SP te gortig. Samen met D66 daarom een voorstel om dat geld te besteden aan sociaal beleid en milieubeleid.

Amendement projectleider Groene Campus.

U bent hier