h

Coalitiebelang gaat boven belangen minima en cliënten WMO

30 november 2011

Coalitiebelang gaat boven belangen minima en cliënten WMO

Het college kiest er in de onderwijshuisvestingsplannen (Integraal HuisvestingsPlan; IHP) voor, om de komende jaren veel geld uit te geven voor de verplaatsing van de Molenwijkschool naar Munsel/In Goede Aarde, ten koste van extra middelen voor de WMO en minimabeleid. Die keuze had de SP aan de coalitie voorgelegd in de afgelopen begrotingsbehandeling. De Molenwijkschool is een wijkoverstijgende Jenaplanschool en past helemaal niet in de wens van wijkbewoners in Munsel/In Goede Aarde om een echte wijkschool. Met het besluit willen coalitiepartijen Balans en DPBL echter toch nog iets waarmaken van hun verkiezingsprogramma. Dat dit ten koste gaat van kwetsbare groepen deert ook hun coalitiepartners PvdA/Groenlinks en Combinatie95 niets.

Gisteren debatteerde de gemeenteraad over het IHP, waar de verplaatsing van de Molenwijkschool onderdeel van uitmaakt. De SP stemde tegen de plannen. ‘Inhoudelijk vinden we dit een slecht besluit. Wij vrezen dat dit kapitaalsvernietiging wordt, aan de doelstelling om een wijkschool te stichten wordt ronduit voorbij gegaan, de besluitvorming over een wijkschool had veel beter gekoppeld kunnen worden aan de definitieve besluitvorming over de uitbreiding en inrichting van de wijk en het geld dat nu voor deze school gereserveerd wordt had in deze zware economische tijd ook besteed kunnen worden aan de WMO en de minima, die onder druk staan’, aldus SP-fractievoorzitter Eric van den Broek.

De SP was daarnaast ontstemt over het feit dat het College de mening van de ouders van de Molenwijkschool volledig passeert. Die ouders zijn in meerderheid tegen de verhuizing van de school. Eric van den Broek zei er het volgende over: ‘Wij vinden het onbehoorlijk dat het college en de raad nu een besluit bestendigen over de verhuizing van de Molenwijkschool, waar belangrijke belanghebbenden, zoals de ouders van de school, niet afdoende zijn gehoord. De officiële adviesprocedure is namelijk niet afgewacht. Zo ga je niet met burgers om en de ouders zijn zo onderdeel geworden van een politiek spelletje van de coalitie.’

‘Onder een ander, socialer politiek gesternte, zouden waarschijnlijk andere keuzes zijn gemaakt’, zo verzuchtte SP’er Van den Broek aan het einde van het debat.

Veel ouders Molenwijkschool tegen verplaatsing naar De Kleine Aarde.

U bent hier