h

Veel ouders Molenwijkschool tegen verplaatsing naar De Kleine Aarde

3 oktober 2011

Veel ouders Molenwijkschool tegen verplaatsing naar De Kleine Aarde

Veel ouders willen niet dat de gemeente de school naar Munsel/In Goede aarde verplaatst. De locatie De Kleine Aarde levert daarbij extra bezwaren op, omdat deze locatie te dicht bij de snelweg ligt. Dat bracht de SP vanavond in tijdens het debat over de gemeentebegroting. Veel ouders zijn boos, omdat de plannen voor de verplaatsing over hun hoofden naar buiten is gebracht.

De SP heeft de afgelopen tijd verschillende ouders van de Molenwijkschool gesproken en uiteindelijk contact gezocht met de medezeggenschapsraad van de school. ‘De verhalen die ik heb teruggehoord zijn ontluisterend’, aldus fractievoorzitter Eric van den Broek. ‘Wederom hetzelfde liedje met dit college. Eerst plannen groots in de pers presenteren, zodat ouders als donderslag bij heldere hemel worden geïnformeerd en vervolgens lijkt de besluitvorming in de coalitie al bij voorbaat dichtgetimmerd.’

De SP trok fel van leer in de commissievergadering en verweet het College dit soort plannen over de hoofden van mensen naar buiten te brengen, waarbij het geld voor de onderwijsplannen ook besteed had kunnen worden aan kwetsbare groepen in de maatschappij, zoals cliënten van de WMO en minima. ‘Het is ook een kwestie van politieke keuzes maken’, aldus Eric van den Broek.

De SP zal de kwestie rondom de verplaatsing van de Molenwijkschool de komende tijd nog prominent op de agenda van de gemeenteraad proberen te zetten.

Bijdrage SP-fractie Commissie Maatschappelijke Zaken.

Arrogante opstelling college bij plannen Kleine Aarde.

U bent hier