h

SP boycot besloten achterkamertjesbijeenkomst centrumplannen

30 november 2011

SP boycot besloten achterkamertjesbijeenkomst centrumplannen

De Boxtelse SP-fractie boycot de besloten bijeenkomst die het college vanavond voor raadsleden heeft belegd om achter gesloten deuren te spreken over de centrumplannen. De SP stelde daar gisteravond in de raadsvergadering ook al kritische vragen over, nadat de fractie eerder al bij burgemeester Van Beers aan de bel had getrokken.

SP-fractievoorzitter Eric van den Broek zette zijn vraagtekens bij het nut van de bijeenkomst: ‘Wat is nu de bedoeling? Invloed van de plannen is toch al niet uit te oefenen in het besloten overleg, want een dag erop vindt er een publieksbijeenkomst plaats. Dan had de bijeenkomst met de Raad veel eerder georganiseerd moeten worden en dan ook niet in beslotenheid. De mooie intenties over beginspraak kunnen hiermee definitief de prullenbak in.’

Andere partijen stelde de gang van zaken tijdens de raadsvergadering ook aan de kaak. De SP noemde de keuze van het college om besloten te vergaderen over de centrumplannen bij monde van Eric van den Broek ‘prutswerk’ en heeft inmiddels besproken om de bijeenkomst te boycotten. ‘Wij gaan niet meedoen met deze schijninspraak en achterkamertjespolitiek. Het college heeft altijd zo de mond vol van transparante besluitvorming, dan vergader je met de gemeenteraad ook in de openbaarheid. Wij laten ons nu informeren op hetzelfde moment dat de inwoners van Boxtel aankomende donderdag in de publieksbijeenkomst wordt geïnformeerd’, zegt Eric van den Broek.

Onduidelijkheid over status besloten raadsbijeenkomst centrumplannen.

U bent hier