h

Gele kaart voor wethouder Van der Zanden bij interpellatie Oranjelaan Liempde

1 december 2011

Gele kaart voor wethouder Van der Zanden bij interpellatie Oranjelaan Liempde

De SP heeft het college en verantwoordelijk wethouder Van der Zanden afgelopen dinsdag aangesproken op hun gebrek aan daadkracht bij het realiseren van betaalbaren woningen in Liempde. Bij de verkoop van de locatie Oranjelaan in Liempde verkwanselde de wethouder de voormalige peuterspeelzaal als mogelijke woningbouwlocatie, zonder eigen overleg met St. Joseph en Goed Wonen Liempde, aan een particuliere ondernemer, waardoor de gemeenteraad geen mogelijkheid meer had om deze locatie ten behoeve van de gemeenschap in te zetten. Reden voor de SP om een interpellatiedebat aan te vragen.

De wethouder herhaalde vooral zijn eerdere reactie op schriftelijke vragen, maar gaf weinig zinnige antwoorden op de vraag waarom hij niet alles-op-alles had gezet om in Liempde betaalbare woningen te realiseren. SP-fractievoorzitter was zeer verbolgen over de opstelling van de wethouder en de coalitiepartijen, die tijdens het debat hun lippen stijf op elkaar hielden over de inhoud van de kwestie: ‘De wethouder had met zijn partij Balans altijd de mond vol van woningbouw in Liempde en Lennisheuvel, maar nu hij aan de touwtjes kan trekken geeft hij niet thuis en hoor je zijn partij niet. Dat is je reinste kiezersbedrog. Deze partijen hoeven niets meer te roepen over bouwen in Liempde en Lennisheuvel’.

Opmerkelijke rol Combinatie95
Opmerkelijk was vooral ook de rol van Combinatie95 in het debat. Hoewel deze van oorsprong Liempdse partij eerder ook kritisch was op de gang van zaken rondom de verkoop van de Oranjelaan, deerde de fractie van Combinatie95 dat nu kennelijk niet meer. Curieus genoeg nam fractievoorzitter Rien Schalkx het zelfs voor wethouder Van der Zanden op door de SP te verwijten dat men in deze en andere kwesties een veel te harde toon aanslaat (‘veel te hard uithaalt’).

Eric van den Broek zegt er het volgende over: ‘De opstelling van Combinatie95 is natuurlijk al helemaal onbegrijpelijk. Ze zouden onze boodschap nu juist moeten ondersteunen. Dit zou in de tijd dat Ger van den Oetelaar wethouder was in ieder geval nooit gebeurd zijn. Ze moeten maar zien. Wij zullen de bewoners in Liempde in ieder geval zelf gaan informeren over de gang van zaken.’

Boxtelse SP-fractie wil interpellatie over Oranjelaan Liempde.

U bent hier