h

Eindelijk nieuwe badkamers en toiletten in Frans Staelstraat en omgeving

5 januari 2012

Eindelijk nieuwe badkamers en toiletten in Frans Staelstraat en omgeving

56 Bewoners van 86 eengezins- en duplexwoningen in de Frans Staelstraat, Kasteellaan, Ten Brinkstraat en de Van Coothstraat krijgen een nieuwe badkamer en douche. Daarmee komt Woonstichting Sint Joseph eindelijk tegemoet aan de gerechtvaardigde wensen van veel bewoners die daar samen met de SP al in 2010 voor gepleit hebben.

Brief SP in 2010
Enkele bewoners schakelden in 2010 de SP in omdat Sint Joseph bij een aangekondigde groot onderhoudsbeurt niet tegelijk de badkamers en toiletten wilde vernieuwen. Uit onderzoek van de SP Hulpdienst bleek dat die niet meer van deze tijd waren, ze waren immers dertig jaar oud. Zo waren er bijvoorbeeld vocht- en schimmelproblemen in de douches en liepen er niet weggewerkte buizen door de douche die voor gevaarlijke situaties konden zorgen. De SP schreef hierover een brief aan Sint Joseph met daarin het verzoek om tegelijk met het groot onderhoud de badkamers en toiletten te vernieuwen zodat de woningen weer tientallen jaren mee konden. Helaas wilde Sint Joseph daar toen niet aan, ondanks toezeggingen van medewerkers aan bewoners.

Vernieuwing badkamers en toiletten in juni voltooid
De SP is verheugd dat Sint Joseph nu toch besloten heeft om de badkamers en toiletten alsnog te vernieuwen. Bewoners hebben kosteloos kunnen kiezen voor een standaarduitvoering, maar hebben ook eigen wensen in kunnen brengen. Daarvoor moet een kleine huurverhoging betaald worden. Als het goed is zijn de werkzaamheden op 1 juni 2012 afgerond. Willem van Meurs van de SP Hulpdienst is vooral blij voor de bewoners: 'Die badkamers en toiletten, dat kon echt niet meer. Ik ben tevreden dat Sint Joseph alsnog zijn verantwoordelijkheid heeft genomen, al zitten de bewoners nu weer in de troep. Maar het belangrijkste is dat het woongenot voor hen duidelijk zal toenemen.'

SP trekt aan de bel bij Sint Joseph over opknapppen woningen in Breukelen en Stationsbuurt.

U bent hier