h

Alle eendjes zwemmen in de vijver

20 februari 2012

Alle eendjes zwemmen in de vijver

Op carnavalszondag hielden omwonenden en organisaties een ludieke actie voor behoud van de gemeentevijver en de cultuurhistorisch waardevolle oude boomgaard. Ook de SP was van de partij.

De happening begon een half uur voor het begin van de carnavalsoptocht. Onder de vele aanwezigen aanwezigen waren ook heel wat ouderen uit de nabije verzorgingscomplexen present. Ook zij willen dit prachtige stukje van het centrum behouden en niet ten offer laten vallen aan parkeerterreinen. Ook waren er diverse SP’ers aanwezig.


Onder luid gejuich werden tientallen bad-eendjes in de gemeentevijver gegooid als symbool voor de strijd van het behoud van de vijver en de boomgaard. De aanwezigen toonden zich strijdbaar en gaan de komende weken nog meer actie voeren om de parkeerplannen bij vijver en boomgaard van tafel te krijgen. Waarschijnlijk zal de gemeenteraad daar in april een besluit over nemen. Dat wordt extra spannend omdat de coalitiepartij PvdA/GL al heeft laten weten dat deze plannen voor hun ‘onbespreekbaar’ zijn. En ook de andere coalitiepartij Combinatie 95 heeft grote moeite met het opofferen van de cultuurhistorisch waardevolle boomgaard.


Eigenwijs college wil toch vijver dempen voor parkeerplaats.

U bent hier