h

Boxtels meldpunt WMO op stoom

13 februari 2012

Boxtels meldpunt WMO op stoom

De eerste klachten over de nieuwe WMO-verordening stromen binnen. Vorige week opende de Boxtelse SP-fractie een Meldpunt WMO, waar Boxtelaren hun klachten en opmerkingen over de WMO kwijt kunnen. Vrijwilligers van de SP hebben vorige week inmiddels ook pamfletten verspreid, na een informatiemiddag voor onder andere veel WMO-cliënten bij De Rots. De actie gaat de komende week en maanden verder.

Eerste klachten komen binnen
De eerste klachten stromen binnen. Met de mensen die tot op heden gereageerd hebben nemen we contact op en maken we een afspraak. We horen geluiden terug over consequenties voor toegekende voorzieningen, maar horen ook klachten terug over de wijze van informeren door de gemeente.

Waarom dit initiatief?
Wij vinden het een verantwoordelijkheid van ons als politieke partij om zelf onderzoek te doen naar hoe beleid uitpakt. We hebben gekozen voor het instrument van een klachteninventarisatie vanuit onze kritiek op het nieuwe beleid. Daar zitten voor cliënten verslechteringen in en de invoeringstermijn vinden wij erg kort. Deze invoeringstermijn hebben wij in de raad ook al ter discussie gesteld.

Hoe verder?
Het is de bedoeling dat dit een langer lopende actie wordt, waarbij we via onze website, maar vooral ook via direct contact met mensen, de verhalen over de WMO willen verzamelen. We hebben bijvoorbeeld van de week al bij de Rots pamfletten (zie bijlage) uitgedeeld, bij een informatiemiddag van het CAK. De komende weken en maanden zullen we op deze manier vaker op straat en bij instellingen aanwezig zijn.

De resultaten van de inventarisatie zullen wij gebruiken bij ons raadswerk en wij kunnen mensen eventueel ook helpen via onze Hulpdienst (vooral ook met doorverwijzing naar officiële instanties en het vinden van de weg in de wirwar aan regels).

De resultaten zullen wij daarnaast uiteraard ook ter beschikking stellen aan platforms als de WMO-adviesraad, maar deze actie vindt op in eerste instantie nadrukkelijk plaats vanuit onze eigen verantwoordelijkheid om als politieke partij consequenties van beleid in beeld te brengen.

Pamflet Meldpunt WMO.

Boxtelse SP gaat klachten WMO inventariseren.

U bent hier