h

SP start grote publieksactie ‘Handen af van vijver en boomgaard!’

20 maart 2012

SP start grote publieksactie ‘Handen af van vijver en boomgaard!’

Onder het motto ‘Handen af van vijver en boomgaard!’ gaat de SP de komende weken in Boxtel actievoeren tegen de collegeplannen om de gemeentevijver te dempen en wellicht de boomgaard te rooien ten koste van een parkeerplaats. De Boxtelse SP-fractie droeg de afgelopen maanden talrijke alternatieven aan en waarschuwde het college dat politiek en maatschappelijk draagvlak voor deze plannen ontbreekt. Nu het college blijft volharden in de centrumplannen gaat de SP over tot het organiseren van een grote publieksactie.

De SP wil de komende week zoveel mogelijk Boxtelaren mobiliseren om te protesteren tegen de plannen van het college voor een parkeerplaats op de plek van de vijver. Ook de oude boomgaard wordt in die plannen door het college opengehouden als mogelijke locatie voor een parkeerplaats. De SP heeft 12.000 huis-aan-huis-folders laten drukken, die ook dienst kunnen doen als raambiljet. Daarnaast komen er ruim 150 affiches die aan de Boxtelse aanplakborden zullen worden gehangen.

‘Het college ligt op ramkoers’, aldus fractieleider Eric van den Broek. ‘Anders kan ik het niet noemen. Wethouders Van der Zanden en Van Aert hebben hun ziel en zaligheid kennelijk aan de plannen verbonden, want ze argumenteren enkel en alleen naar de vijver toe, met de boomgaard als tweede optie. Door Boxtelaren massaal te mobiliseren willen we de plannen een halt toeroepen.’

Dinsdag trapt de SP af met de publieksactie. De komende weken gaan vrijwilligers van de SP de folders huis-aan-huis verspreiden en uitdelen op drukke plaatsen in Boxtel. In de folder geeft de SP aan dat er in Boxtel al heel erg veel is verdwenen, daarbij onder meer doelend op cultuurhistorische gebouwen als de oude watertoren in de Ons Doelstraat, de Burcht, het voormalige postkantoor, voormalig Duinendaal en het station.

Daarnaast vindt de SP dat de vijver en de boomgaard nu juist aantrekkelijk gemaakt moeten worden voor bezoekers aan het centrum. ‘Het realiseren van bankjes, nostalgische verlichting, historische bordjes, speelmogelijkheden, een ouderwetse kiosk en kleinschalige culturele activiteiten bij de vijver en de boomgaard, kunnen zorgen voor meer toeloop naar het centrum. Dat is uiteindelijk ook in het belang van de ondernemers in het centrum’, aldus Eric van den Broek.

De start van de publieksactie is dinsdag 20 maart, 18.00 uur bij gemeentevijver. Dan worden de eerste flyers en affiches aan vertegenwoordigers van actiegroepen gepresenteerd.

Flyer ‘Handen af van vijver en boomgaard!’.

Dinsdag aftrap grote publieksactie voor behoud vijver en boomgaard.

U bent hier