h

SP vraagt om aandacht vinden van de weg in Boxtel, na incident Lijsterbesgaard

4 april 2012

SP vraagt om aandacht vinden van de weg in Boxtel, na incident Lijsterbesgaard

Twee weken geleden kroop een bewoner van de Lijsterbesgaard door het oog van de naald. De inderhaast gebelde ambulancedienst reed via de TomTom niet naar zijn wooncomplex gelegen langs de Nieuwe Nieuwstraat, maar werd genavigeerd naar de ingang van de Lijsterbesgaard aan de Hendrik Verheeslaan. Gelukkig liep het allemaal goed af, maar het incident is voor de SP reden om stevig aan de bel te trekken bij het Boxtelse college van B&W.

Al eerder trok de SP bij het college aan de bel over de Boxtelse bewegwijzering en de situering van bepaalde straten en buurten. Zo wees de SP Hulpdienst enige tijd geleden het gemeentebestuur namens bewoners op de slechte vindbaarheid van het complex van de voormalige Fransiscusschool aan de Ons Doelstraat. Ook vroeg de Boxtelse politiek eerder al aandacht voor de registratie van nieuwe wooncomplexen in GPS-navigatiesystemen. Bijvoorbeeld bij de realisering van de complexen in de nieuwe woonkern in Selissenwal.

'Gelukkig is het hier allemaal goed afgelopen en maakt het slachtoffer het naar omstandigheden weer goed', zegt fractievoorzitter van de SP Eric van den Broek, 'je moet er toch niet aan denken dat hier een direct levensbedreigende situatie had plaatsgehad, dan waren de gevolgen niet te overzien geweest'.

De SP vraagt aan het college om direct actie te ondernemen, door met wijkorganen een inventarisatie te maken van moeilijk vindbare wooncomplexen, straten en buurten en door het verbeteren van de bewegwijzering en situering van straatnaambordjes. 'Dit geval maakt wel duidelijk dat dit echt prioriteit verdient. Bewoners hebben hierover eerder al aan de bel getrokken, maar zonder dat dit heeft geleid tot actie vanuit het gemeentehuis. Hopelijk maakt dit voorbeeld de ogen open', aldus Eric van den Broek.

Brief aan College van B&W met vragen over bereikbaarheid en registratie in GPS-navigatiesystemen.

Ons Doelstraat krijgt extra wegwijzer.

U bent hier