h

SP wil onderzoek echte wijkschool voor Selissen, Munsel en In Goede Aarde

24 juli 2012

SP wil onderzoek echte wijkschool voor Selissen, Munsel en In Goede Aarde

De Boxtelse SP-fractie heeft bij het college aan de bel getrokken voor een onderzoek naar de mogelijkheden voor realisering van een echte wijkschool in Selissen, Munsel en In Goede Aarde. Aanleiding zijn de plannen voor de uitbreidingslocatie in Selissen, zoals die drie weken geleden door het college werden gepresenteerd.

In de gepresenteerde plannen van het college is in de nieuwe wijk Selissen geen plaats voor enkele belangrijke wijkgerichte voorzieningen. Met name het ontbreken van de mogelijkheden voor realisering van een echte wijkschool noemt de SP ‘een gemiste kans’.

Wijkschool in alle wijken
De SP wil dat er voor alle wijken in Boxtel echte wijkscholen voorhanden zijn. In het beleidsprogramma van de gemeente is ook de wens uitgesproken om in elke wijk een voldoende niveau aan voorzieningen te realiseren. De SP vindt dat een wijkschool bij die intentie past.

Heroverweging verhuizing Molenwijkschool
De raadsfractie van de SP zou daarom graag zien dat het eerdere besluit om de ‘wijkoverstijgende’ Molenwijkschool te verhuizen naar MIGA wordt heroverwogen. ‘Dat is geen wijkschool, er is weinig plaats in MIGA, de ouders van de Molenwijkschool zijn in meerderheid tegen verhuizing en de ouders in MIGA willen een echte wijkschool’, somt fractievoorzitter Eric van den Broek van de SP een aantal bezwaren op. ‘Het zou nu dus veel logischer zijn om de buurten Selissen, Munsel en In Goede Aarde bij elkaar te trekken en te onderzoeken of het mogelijk is een echte wijkschool te realiseren voor het hele verzorgingsgebied in Boxtel Noordoost’.

Kapitaalvernietiging
De SP denkt daarmee wellicht ook kapitaalvernietiging te voorkomen, omdat het pand van de Molenwijkschool net is gerenoveerd. Daarbij maakt de SP zich zorgen over de verkeersveiligheid van kinderen die bij verhuizing van de Molenwijkschool de drukke Schijndelseweg of Noord-Zuidas over moeten gaan steken en geeft de fractie aan dat MIGA er niet op is toegerust om het extra verkeer in de wijk op te vangen. ‘Het zou dus logisch zijn om nu ook te kijken naar goed bereikbare locaties die eventueel in Selissen voorhanden zijn. Nu kan dat allemaal nog meegenomen worden in de plannenmakerij’, aldus Eric van den Broek.

De SP hoopt dat haar suggesties kunnen worden meegenomen in de discussie over Selissen, zoals die in de commissievergadering Ruimtelijke Zaken in augustus gaat plaatsvinden.

Brief aan College van B&W met vragen over de mogelijkheden van een wijkschool in Selissen.

U bent hier