h

ROOD Boxtel voert campagne met spuitstoepkrijt

22 augustus 2012

ROOD Boxtel voert campagne met spuitstoepkrijt

In het kader van de landelijke verkiezingen, voert de SP in Boxtel sinds afgelopen weekend campagne. Ook de lokale ROOD-afdeling blijft niet achter en haakt in op de verkiezingsstrijd.

Dinsdagochtend is de lokale afdeling van ROOD bezig geweest met het voeren van campagne. Nu is campagnevoeren iets wat veel mensen saai en oubollig vinden, maar ROOD zou ROOD niet zijn als ze daar niet iets op verzonnen.

Stoepkrijtgraffiti
Omdat de gemeente niet akkoord ging met een motie van de SP over het plaatsen van verkiezingsborden op lantaarnpalen, moest er worden nagedacht over andere mogelijkheden om mensen attent te maken op de aankomende verkiezingen.

Het resultaat is stoepkrijtgraffiti, die de SP in het hele land beschikbaar stelt. ROOD Boxtel is de afgelopen dagen druk in de weer geweest met het maken van een mal en het uitzoeken van de juiste locaties om te spuiten.

Vroeg opstaan
Daarna was vroeg opstaan het enige wat er nog moest gebeuren, zodat niemand over het pas gespoten stoepkrijt kon wandelen. Vanochtend ging de wekker om 6 uur voor ROOD leden Teun Pijnenburg en Sander van Kasteren. Ondanks dat er toch al veel mensen op waren voor het tijdstip en enkele verbaasde blikken van passanten, is het spuiten zonder problemen verlopen.

Nieuw vertrouwen
Na een half uurtje spuiten, was de klus geklaard. Boxtel is verrijkt met rode verkeersborden met daarop de tekst: “12 september Nieuw Vertrouwen” en een pijl naar links, verwijzend naar de titel van het verkiezingsprogramma van de SP. Onder andere op de markt, bij het station en op de Zwaanse brug is het resultaat te bewonderen.

Start verkiezingscampagne SP in Boxtel.

U bent hier