h

SP laakt communicatie WMO

16 augustus 2012

SP laakt communicatie WMO

De Boxtelse SP-fractie heeft afgelopen maandag in de commissie maatschappelijke zaken zeer kritisch gereageerd op de communicatie over het vervallen van PGB voor huishoudelijk hulp. In de WMO-verordening is geregeld dat cliënten de PGB onder bepaalde specifieke voorwaarden kunnen behouden, maar de gemeente heeft verzuimd cliënten daar op te wijzen.

‘Het college geeft steeds aan dat er adequaat over het PGB is geïnformeerd. Waarom is er in de standaardbrief die begin januari is verstuurd dan niet gewezen op de individuele omstandigheden die er kunnen zijn om de PGB wel mogelijk te maken? Daar had toch op zijn minst een regel over kunnen worden opgenomen? Dit is niet klantvriendelijk, geen maatwerk is en zeker niet de burger centraal, in dit geval de kwetsbare burger’, zo lichtte SP’er Eric van den Broek de kritiek toe.

Wethouder Van Aert erkende dat de communicatie niet vlekkeloos is verlopen en zegde toe de communicatie mee te zullen nemen in de aankomende evaluatie van de nieuwe WMO-regels op de cliëntdagen. Hij zegde tevens toe daarover overleg te zullen hebben met de WMO-adviesraad. SP’er Van den Broek suggereerde daarnaast om alsnog over de uitzonderingsmogelijkheid te communiceren via de digitale nieuwsbrief voor cliënten en nieuwsblad Brabants Centrum.

Gebrekkige communicatie Wmo blijft voortduren.

U bent hier