h

Evaluatie toegankelijkheid zorgcentra Elisabethdael & Vinckenrode

21 september 2012

Evaluatie toegankelijkheid zorgcentra Elisabethdael & Vinckenrode

Vorige week stelde de SP in de commissie maatschappelijke zaken wederom kritische vragen over de slechte toegankelijkheid van de zorgcentra Elisabethdael en Vinckenrode. Wethouder De Man zegde toe de huidige situatie bespreekbaar te maken met Zorggroep Elde en St. Joseph. Afgesproken is nu dat zij de situatie eerst evalueren.

Raadslid Eric van den Broek van de SP was zeer kritisch, omdat op eerdere vragen bleek dat de gemeente de verantwoordelijkheid door wilde schuiven naar Zorggroep Elde en Woonstichting St. Joseph. ‘Bewoners hebben daar natuurlijk helemaal niets aan’, aldus Eric van den Broek, ‘in uw eigen beleidsprogramma staat letterlijk opgenomen om de openbare ruimte rondom verzorgingstehuizen WMO-proof te maken. Bewoners die slecht ter been zijn moeten door de gewijzigde situatie echter nu omlopen, voordat men kan oversteken naar de route naar het centrum of naar de auto die hun op komt halen. Dat lijkt ons niet wenselijk en feitelijk zou het veel beter zijn om eens goed naar bewoners te luisteren. Zij zijn immers de ervaringsdeskundigen.’

Eerder stelde de SP al vragen over deze kwestie, naar aanleiding van zorgen van bewoners over de gewijzigde toegangssituatie bij de betreffende verzorgingstehuizen. Daar is de toegankelijkheid voor bewoners (door het plaatsen van een hoge stoeprand) en hulpdiensten (door de paaltjes die er zijn neergezet) ernstig verslechterd.

Door de kritische vragen van de SP wordt de situatie nu opnieuw bekeken. De SP zal blijven volgen of dit ook daadwerkelijk leidt tot verbeteringen.

College: ‘Hoge stoep zaak Elde en St. Joseph’.

U bent hier