h

Ook Boxtelse volleyballers boos op college

26 september 2012

Ook Boxtelse volleyballers boos op college

Nadat eerder de zaalvoetballers, de basketballers en ouderen uit Boxtel hun verontwaardiging uit hebben gesproken over de plannen van het college om De Braken niet meer voor te behouden aan Boxtelse verenigingen, heeft nu ook volleybalvereniging B.B.O. kwaad bij het college en de gemeenteraad aan de bel getrokken. De volleyballers geven aan volledig te zijn verrast door de plannen van het college en geven aan gebruik te willen blijven maken van De Braken.

B.B.O.-volleybal is een volleybalcompetitie voor recreanten teams en bestaat al bijna 40 jaren. Op dit moment nemen ruim 400 actieve volleyballers hieraan deel. De competitie wordt gehouden op de dinsdagavond tussen 19.30 en 23.30 uur.

Wanneer B.B.O. naar een van de twee sporthallen zouden moeten verhuizen vrezen zij, dat dit het einde zal betekenen van hun competitie. ‘Wij hebben 4 ruime velden nodig en niet alleen op het sportieve vlak ontmoet de Boxtelse gemeenschap elkaar op dinsdagavond, maar ook het sociale aspect speelt hierbij een grote rol.Wij pleiten daarom voor het behoud van sporthal De Braken’, aldus het bestuur in een brandbrief aan het college.

Fractievoorzitter Eric van den Broek snapt niets van de plannen van het college en de manier waarop die zijn gepresenteerd: ‘Nog maar kort geleden gaven berekeningen aan dat De Braken in Boxtel als voorziening hard nodig is en nu zouden we ineens met minder sporthalcapaciteit toe kunnen? Dat kan natuurlijk niet. Bovendien moet sporten nu juist gestimuleerd worden, waardoor er naar de toekomst nu juist meer behoefte aan sporthalcapaciteit zou moeten gaan ontstaan.’

Burgers worden keer-op-keer overvallen
Daarnaast is de SP niet te spreken over de communicatie. ‘ Keer-op-keer worden burgers en verenigingen door dit college overvallen met plannen waar niemand op zit te wachten. Er wordt niet geleerd van het verleden. Het is toch te belachelijk voor woorden dat ook in dit geval weer eerst via de media en via de commissie maatschappelijke zaken wordt gecommuniceerd, zonder eerst de betreffende sportverenigingen te betrekken’, foetert Eric van den Broek over de gang van zaken.

Brief van volleybalvereniging aan alle politieke partijen.

Verkwanselen maatschappelijk belang De Braken ‘oliedom’.

U bent hier