h

Niet doorgaan bouwen Selissen 'slechte zaak'

5 december 2012

Niet doorgaan bouwen Selissen 'slechte zaak'

Vorige week ontvingen raadsleden een brief waarin het college aangeeft dat de planen voor woningbouw in Selissen niet doorgaan.De ontwikkeling van 400 woningen kan volgens de gemeente 'binnen de grondexploitatie niet op een voor de gemeente financieel acceptabele manier plaatshebben.' Nog maar kort geleden werden de plannen voor woningbouw in Selissen met veel poeha door het college gepresenteerd, maar net zoals met zovele andere bouwplannen concludeert het college nu opnieuw dat het bouwplan niet haalbaar is. De SP-fractie spreekt van 'een slechte zaak'.

Reden voor het besluit zijn de kosten voor de aanleg van voorzieningen en de onzekere woningmarkt. Ook de grondopbrengsten zijn laag en vooralsnog wordt daar geen verbetering in verwacht. De gemeenteraad krijgt in januari 2013 nadere informatie over het besluit.

Fractievoorzitter Eric van den Broek reageert verbaasd en teleurgesteld: 'Na de uitbundige presentatie van de plannen door het college hadden wij de indruk dat we als Boxtel in dit gebied echt verder konden. Wij hadden gehoopt dat dit een mogelijkheid was om betaalbare woningen te realiseren. Jammer voor al die mensen die al jarenlang wachten op een betaalbare woning. Slechte zaak ook eigenlijk, dat in Boxtel woningbouwplannen zo moeizaam van de grond komen. Dat spreekt in feite voor meer overheidsinvloed op woningbouw, want dan kun je pas echt bouwen naar behoefte.'

De SP-fractie wacht nu de vervolgstappen en nieuwe initiatieven van het college af en zal zo nodig zelf met initiatieven en ideeën komen.

SP wil onderzoek echte wijkschool voor Selissen, Munsel en In Goede Aarde.

U bent hier