h

Tussenstand handtekeningenactie De Braken: inmiddels ver over de 1.000 reacties

7 december 2012

Tussenstand handtekeningenactie De Braken: inmiddels ver over de 1.000 reacties

De handtekeningenactie voor het behoud van het maatschappelijk belang van De Braken loopt prima. Al meer dan 1.000 mensen hebben de petitie getekend en laten daarmee aan het gemeentebestuur weten dat De Braken tegen dezelfde condities beschikbaar moet blijven voor Boxtelse sportverenigingen.

Het college lijkt nog niet erg onder de indruk van het protest van de sportverenigingen, de meer dan 1.000 sporters en de politiek. Gisteren meldde wethouder Van de Langenberg nog in Brabants Centrum dat hij een toezegging aan de commissie maatschappelijke zaken heeft gedaan ‘dat hij bij de aanbesteding rekening zal houden met het maatschappelijk belang’.

‘En daar kunnen de sporters het vervolgens mee doen’, aldus coördinator van de handtekeningenactie Teun Pijnenburg. ‘Dat het college eenzijdig de randvoorwaarden voor de verkoop heeft gewijzigd en dat er leegloop en onrust bij de sportverenigingen dreigt, doet kennelijk niet ter zake. De arrogantie ten top.’

De SP roept iedereen die de sportverenigingen en De Braken een warm hart toedraagt nog steeds op om te tekenen, dat kan via deze website http://reddebraken.petities.nl/.

SP vraagt stopzetting aanbesteding sporthal de Braken.

U bent hier