h

Dossier De Braken ter inzage

22 januari 2013

Dossier De Braken ter inzage

De afgelopen weken is er politieke en maatschappelijke commotie ontstaan rond de verkoop van sporthal De Braken. Met name de SP-fractie had grote kritiek op de door het college gevolgde procedure en vorderde het ter inzage leggen van het totale dossier over de aanbesteding van De Braken. Vandaag heeft het college besloten het gehele dossier ter inzage te leggen en op korte termijn gaat men alsnog in gesprek met een aantal Boxtelse zaalsportverenigingen.

Verzoek om inzage in het dossier
De fractie van de SP heeft het college gevorderd het dossier De Braken vertrouwelijk ter inzage te leggen voor de leden van de gemeenteraad. Dinsdagochtend 22 januari heeft het college over dit verzoek gesproken en toegezegd het dossier en aanbestedingsstukken ter inzage te leggen.

Gesprek met verenigingen De Braken
Met een aantal Boxtelse zaalsportverenigingen wordt een gesprek gepland. Het streven van het college is om dit gesprek in de week van 28 januari te laten plaatsvinden en hiervoor vindt contact plaats met de verenigingen. De verenigingen hebben het college een rapport gestuurd, waarin zij uiteen zetten welke onmogelijkheden zij zien om verder te gaan met twee in plaats van drie sporthallen. Dit rapport wordt volgens het college nu zorgvuldig doorgerekend en zal uitvoerig worden besproken tijdens het gesprek met de verenigingen.

Tenslotte wil het college een vertrouwelijke vergadering van de commissie maatschappelijke zaken organiseren, om de verkoop van De Braken te bespreken.

Kanttekeningen
Fractievoorzitter Eric van den Broek is blij met de toezegging dat het dossier ter inzage komt, maar plaatst wel enkele kanttekeningen: ‘Wij hebben gevraagd om alle gegevens ter inzage te leggen, dus niet alleen de officiële aanbestedingsstukken, maar bijvoorbeeld ook de informatie uit het korte vervolg op de eerste aanbestedingsronde. Op basis daarvan zijn immers de verkoopvoorwaarden aangepast. Daarnaast vinden wij het prima als de commissie maatschappelijke zaken over het onderwerp spreekt, maar dan wel in de openbaarheid en niet vertrouwelijk. We zullen zien of dat allemaal gaat lukken.’

Website Gemeente Boxtel: Verkoop van sporthal De Braken.
SP vordert bij college informatie over aanbesteding De Braken.

U bent hier