h

SP: Wethouder tast leefbaarheid Lennisheuvel aan

11 mei 2013

SP: Wethouder tast leefbaarheid Lennisheuvel aan

De Boxtelse SP-fractie heeft een brief met ongezouten kritiek over het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Ladonk’ naar wethouder Wim van der Zanden en de leden van de commissie Ruimtelijke Zaken gestuurd. De inbreng is bedoeld als reactie op dit ontwerp, dat aankomende dinsdag voor de eerste maal politiek besproken zal worden in de commissie Ruimtelijke Zaken. Door onvoorziene omstandigheden kan de SP niet bij die eerste bespreking aanwezig zijn in de commissie van aankomende dinsdag, maar via een schriftelijke bijdrage reageert de SP toch al op de gepresenteerde plannen.

De SP-fractie is verbijsterd over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan. Het college stelt dat dit ontwerpbestemmingsplan hoofdzakelijk gericht is op het consolideren van de huidige situatie, maar voor het gebied Vorst A gaat volgens de SP totaal niet op.

Wethouder gaat buiten zijn boekje
Fractievoorzitter Eric van den Broek van de SP: ‘Hier is sprake van een wezenlijk ander plan dat de leefbaarheid van Lennisheuvel ernstig aantast. In het huidige bestemmingsplan worden hoge kwaliteitseisen gesteld voor Vorst A. Deze kwaliteitseisen ontbreken nagenoeg in het nieuwe ontwerpbestemmingsplan. Daarmee worden afspraken met bewoners over de kwaliteitseisen door de wethouder aan zijn laars gelapt, hij gaat daarmee ver buiten zijn boekje.’

Criteria
De SP constateert dat onder meer de volgende criteria niet meer terug te vinden zijn:
- goede landschappelijke inpassing
- hoge kwaliteit van architectuur van gebouwen
- villa-achtige bedrijven gericht op werkgelegenheid
- groene lanen door het bedrijventerrein
- groene inkleding
- hoge beeldkwaliteit
- duurzaamheidscriteria
- rekening houden met omgeving (woongebied).

Via een schriftelijke reactie heeft de Boxtelse SP-fractie gereageerd op het ontwerpbestemmingsplan. In dit schrijven heeft de SP ook een aantal verduidelijkende vragen gesteld. De discussie krijgt na de bespreking in de commissie Ruimtelijke Zaken van aankomende dinsdag nog een vervolg in diezelfde commissie en uiteindelijk in de gemeenteraad.

Brief aan Wethouder en Commissie RZ over ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ladonk.

U bent hier