h

Motie van afkeuring wethouder Van der Zanden verworpen door coalitie

26 juni 2013

Motie van afkeuring wethouder Van der Zanden verworpen door coalitie

Gisteren vergaderde de Boxtelse gemeenteraad over het bestemmingsplan Ladonk, waarbij ook een besluit diende te worden genomen over de omstreden locatie voor de komst van een kV-station. Wethouder Van der Zanden heeft in de procedure over het kV-station de burgerparticipatie genegeerd, voortdurend onduidelijkheid geschapen en fout-op-fout gestapeld. Reden voor de gezamenlijke oppositiepartijen om een Motie van Afkeuring in te dienen. Zoals zo vaak in deze bestuursperiode deelden een aantal coalitiepartijen de kritiek, maar stemden uiteindelijk tegen de motie, om de coalitiepartner Balans niet kwaad te maken.

Aanleiding voor de motie van de oppositie vormde de besluitvorming over het kV-station.

Doordrukken plannen
Raadslid Dave van de Ven van de SP was vernietigend in zijn kritiek op het handelen van de wethouder in dit dossier: 'Wederom een voorbeeld hoe eigen plannen door deze wethouder worden doorgedrukt, hoe er niet geluisterd wordt naar burgers en hoe raad en burgers met de rug tegen de muur worden gezet. De procedure is allereerst ingezet zonder burgers tijdig te consulteren en te informeren. Pas na grote druk van burgers en gemeenteraad werd een nieuw locatieonderzoek ingezet en daarin werd naar onze mening wederom niet serieus gekeken naar de beste locatie, het BioMérieux-terrein. Door deze opstelling heeft de wethouder dan ook het vertrouwen van de burger in het gemeentebestuur geschaad. Bovendien staat de gemeenteraad, zoals zo vaak hier in Boxtel, wederom met de rug tegen de muur.'

Hoofdelijke stemming
Uiteindelijk kreeg de motie geen meerderheid. De leden van de coalitiepartijen gingen er na hoofdelijke stemming niet in mee. Wel kreeg, zoals verwacht het bestemmingsplan Ladonk groen licht. Hiermee werd ook de locatie vastgesteld voor het kV-station: naast het Rabobank datacenter.

Motie van afkeuring wethouder Van der Zanden.

Dossier kV-station: 'Wethouder Van der Zanden maakt er een potje van'.

U bent hier