h

SP: De Rots moet open blijven

9 juli 2013

SP: De Rots moet open blijven

De SP-fractie heeft het college vandaag opgeroepen om alles-op-alles te zetten om gemeenschapshuis De Rots in wijk Oost open te houden. De SP wordt in haar pleidooi gesteund door de fractie van Balans die vanochtend eenzelfde oproep aan het college deed.

De Rots heeft een belangrijke maatschappelijke functie voor wijk Oost. Het is een historisch en markant pand in de wijk en vrijwilligers en bezoekers weten De Rots goed te vinden.

De Rots moet open blijven
Fractievoorzitter Eric van den Broek heeft het college per brief laten weten dat wat de SP betreft De Rots open moet blijven: 'De Rots moet wat ons betreft behouden blijven en nieuwe kansen en mogelijkheden moeten heel serieus bekeken worden. In de tussentijd vinden wij dat De Rots open moet blijven. Wij vragen u daarom alles-op-alles te zetten om De Rots op te houden'.

Enquête
De SP gaat gebruikers zelf vragen naar de behoeftes die er zijn. 'Onze fractie is op dit moment bezig met het opzetten van een enquête onder gebruikers van De Rots. De belangrijkste vraag die daarbij gesteld gaat worden is wat ons betreft: wat willen de gebruikers van De Rots nu eigenlijk zelf?', aldus Eric van den Broek over het initiatief. 'Dat De Rots voorziet in een behoefte voor wijk Oost is wel duidelijk, maar hoe kunnen we gaan voor de kansen die er voor De Rots zijn. En wat vinden de gebruikers daar zelf van?'.

In augustus vergadert de commissie Maatschappelijke Zaken over de toekomst van De Rots.

Brief aan College van B&W over De Rots.

De Rots moet behouden blijven als huiskamer van de wijk.

U bent hier