h

SP wil discussie over De Rots

12 november 2013

SP wil discussie over De Rots

De Boxtelse SP-fractie heeft het college en de gemeenteraad verzocht om snel een discussie te voeren over het voortbestaan van De Rots. Directe aanleiding vormt een brandbrief van het bestuur van De Rots, waarin het bestuur haar zorg uitspreekt over de toekomst van het gemeenschapshuis. Gisteren zijn er tijdens de begrotingsbehandeling twee voorstellen in de gemeenteraad weggestemd die het behoud van De Rots als gemeenschapshuis onverkort bepleitte. De SP verzoekt het college en collega-raadsfracties om aankomende maandag in de commissie maatschappelijke zaken al een discussie te voeren over De Rots. Daarnaast wil de fractie uitleg van het college over de gang van zaken.

Vorige week stuurde het bestuur van De Rots een brandbrief naar alle raadsfracties, waarin het bestuur haar grote zorg uitspreekt over de gang van zaken rondom het overleg met de gemeente. Een afspraak met de gemeente die vorige week zou plaatsvinden is op het laatste moment afgezegd, door ziekte van wethouder De Man.

Uitsluitsel
Het bestuur van De Rots had echter gehoopt om in dat gesprek uitsluitsel te krijgen over een aantal zaken en dan met name over het financiële plaatje waarover met de gemeente is gesproken. Door het annuleren van de afspraak voelt het bestuur zich naar eigen zeggen ‘met de rug tegen de muur gezet’ en geeft men aan dat ‘het bijna onmogelijk lijkt om de zaak voor het eind van het jaar rond te krijgen, waardoor De Rots alsnog noodgedwongen de deur moet sluiten’.

Snelle reactie politiek gewenst
‘Dat laatste moet wat onze fractie betreft voorkomen worden en het is dan ook hard nodig dat er snel door de politiek gereageerd wordt op de brandbrief van het bestuur van De Rots’ zegt fractievoorzitter Eric van den Broek van de SP. ‘Als het aan ons ligt discussiëren we aankomende maandag in de commissie maatschappelijke zaken al over De Rots.’

Brandbrief aan College van B&W over De Rots.

SP presenteert rapport ‘De gebruikers van De Rots aan het woord’

U bent hier