h

Gemeente gaat praten met bewoners Vaandrig over rattenoverlast

23 mei 2014

Gemeente gaat praten met bewoners Vaandrig over rattenoverlast

De gemeente gaat in gesprek met bewoners van Vaandrig over de overlast van ratten. SP-raadslid Rinze van der Veen had dat in een brief aan B&W gevraagd.

Rattenplaag

De gemeente heeft twee gediplomeerde rattenbestrijders in dienst. Op basis van eerdere meldingen hadden die  al een controle uitgevoerd. Hierbij werden geen rattenholen aangetroffen. Toch bleven er klachten komen. Volgens de gemeente is gescheiden riolering niet de oorzaak van de rattenoverlast. Het vuilwaterriool is een gesloten systeem en de hemelwaterafvoer voert schoon regenwater af en heeft geen verbinding met binnenruimten. Omdat er nog steeds klachten zijn gaat de gemeente alsnog in gesprek met bewoners en samen met hen wordt bekeken hoe er preventief kan worden gehandeld. SP-raadslid Rinze van der Veen: ‘Het is een goede zaak dat de gemeente alsnog met bewoners gaat praten. Zo neem je de klachten serieus en zien bewoners dat de gemeente zich inspant om samen met hen tot een oplossing te komen.’

Informatie over rattenbestrijding

Waterschap De Dommel heeft een folder over rattenbestrijding gemaakt met de titel ‘Wie, hoe en wat bij het zien van een rat?’ Die is te downloaden via http://www.dommel.nl/aspx/download.aspx?PagIdt=161260&File=ratten_folder.pdf. Als mensen een melding door willen geven of een vraag willen stellen aan de gemeente, neem dan contact op met de Servicelijn Openbare Ruimte, via servicelijn@boxtel.nl of bel (0411) 655910.

Zie ook: SP wil einde aan overlast Vaandrig

Reactie toevoegen

U bent hier