h

SP-wethouder Eric van den Broek roept mantelzorgers op voor klankbordgroep op 6 juli

23 juni 2015

SP-wethouder Eric van den Broek roept mantelzorgers op voor klankbordgroep op 6 juli

Op 6 juli is in het gemeentehuis van 14.00 tot 16.00 uur de eerste bijeenkomst van de pas opgerichte klankbordgroep voor mantelzorgers. Hiermee wil de gemeente mantelzorgers betrekken bij het beleid. Zij zijn immers het best op de hoogte van de behoeften en vragen rond mantelzorg en kunnen de wethouder vanuit hun praktijkervaring goed adviseren over de invulling van de gemeentelijke ondersteuning en begeleiding. SP- wethouder Eric van den Broek roept mantelzorgers op om op 6 juli de bijeenkomst bij te wonen. 

Wethouder aanwezig op 6 juli

De klankbordgroep komt zes bijeenkomsten bij elkaar. Mantelzorgers gaan samen met een vertegenwoordiger van het Steunpunt Mantelzorg in gesprek met wethouder Eric van den Broek. Dit zal gebeuren op 6 juli van 14.00 uur tot 16.00 uur in het gemeentehuis. Gesproken zal worden over de ondersteuning en begeleiding waar mantelzorgers behoefte aan hebben. Naast een omschrijving van vorming/training en opleiding komt ook de invulling van het mantelzorgcompliment en de mantelzorgwaardering aan de orde. Wethouder van den Broek: 'Ik ben er trots op dat dit initiatief van de grond is gekomen. Bij een gemeentelijk beleid voor mantelzorgers is de inbreng van deze belangrijke groep onontbeerlijk. Bij deze nodig ik alle Boxtelse mantelzorgers uit om mee te doen op 6 juli.'
 

Aanmelden voor klankbordgroep

Wie lid wil worden van de klankbordgroep kan zich per e-mail aanmelden bij Marieke Dijkshoorn: mariekedijkshoorn@contourdetwern.nl of via Chris D'havé: chrisdhave@contourdetwern.nl van het Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van ContourDeTwern. Voor meer informatie ook bereikbaar via tel. (0411) 655899. Eind april, tijdens het mini-symposium 'Samenwerken met mantelzorgers', is het initiatief van de klankbordgroep ontstaan. De meer dan honderd aanwezige mantelzorgers, professionals en beleidsmakers vonden het een prima initiatief dat nu dus gerealiseerd is.  

Reactie toevoegen

U bent hier