h

College-deelname SP maakt het verschil: eindelijk aanpak vochtoverlast in Oost

26 maart 2008

College-deelname SP maakt het verschil: eindelijk aanpak vochtoverlast in Oost

In de Gemeenteraadsvergadering van gisterenavond heeft de SP en de coalitie een flink politiek succes geboekt. Er zijn concrete afspraken gemaakt over de bestrijding van vochtoverlast in wijk Oost en in het bijzonder de aanpak van wateroverlast in de kruipruimtes.

Na de eerdere uitgebreide behandeling in de commissievergadering Ruimtelijke Zaken, werd gisteren een besluit genomen over de onderzoeksrapportage naar de jarenlange wateroverlast in Oost.

SP-fractievoorzitter Eric van den Broek was in zijn nopjes met de serieuze aandacht die het probleem van de wateroverlast nu krijgt: 'Uit onze archieven blijkt dat geen enkele politieke coalitie de vochtproblemen tot dusver ooit echt serieus hebben genomen en tot oplossing van problemen is gekomen. Dat geldt niet alleen over de laatste coalitie van CDA, PvdA/Groenlinks en Combinatie 95, maar over alle coalities die teruggaan tot begin jaren zeventig van de vorige eeuw.'

Van den Broek onderbouwde zijn verhaal met citaten uit raadsdebatten en de plaatselijk media, onder meer uit begin jaren tachtig. Jarenlang voerde de SP op diverse manieren met honderden bewoners van Oost actie, om het probleem erkend te krijgen en de politiek oplossingen voor te leggen.

In het raadsdebat vroeg de SP-fractie gisteren, samen met de andere coalitiepartijen aandacht voor de aanpak van met name wateroverlast in kruipruimtes. Het amendement dat de coalitie daarover indiende kreeg unanieme steun van de hele Gemeenteraad.

Fractievoorzitter Eric van den Broek was na afloop van het raadsdebat zeer tevreden over de uitkomst: 'Jarenlang hebben we hiervoor gepleit. Nu 25 jaar nadat bewoners van Oost voor de eerste keer door de politiek zijn genegeerd, wordt het probleem van de vochtoverlast erkend en volgen er concrete maatregelen. De oplossingen zullen nog enige tijd nodig hebben, omdat de voorgestelde maatregelen via proefprojecten eerst in de praktijk uitgeprobeerd worden. Maar een belangrijk begin is gemaakt en er liggen nu keiharde afspraken met de Gemeente. Dat geeft eens te meer aan dat actievoeren uiteindelijk helpt.'

Artikel Brabants Dagblad over wateroverlast + artikel tribune uit 1983.

Eindelijk erkenning voor wateroverlast Oost.

U bent hier