h

Aanpak wateroverlast Oost

1 juli 2008

Aanpak wateroverlast Oost

De SP pleit al tientallen jaren voor het aanpakken van de wateroverlast in Oost. Inmiddels heeft het huidige College van B&W de problemen laten onderzoeken en in maart van dit jaar heeft de Gemeenteraad zich over de conclusies van het onderzoek gebogen. Voor het eerst in dertig jaar lijken de problemen te worden opgepakt. Een eerste stap zijn twee proeven met oplossingen die na de zomervakantie zullen plaatsvinden.

Na de zomervakantie zullen er op twee plaatsen in wijk Oost proeven plaatsvinden. De proeven zijn met name gericht op het oplossen van problemen van vochtoverlast in kruipruimtes van woningen. In dit geval gaat het om de oplossingsvariant van het aanleggen van oppervlaktewater in combinatie met drainage. De proeven zullen worden uitgevoerd bij de vijver ter plaatse van het voormalige zwembad Den Haagakker in plan Princenlant en in de Europalaan ter hoogte van de Orlando di Lassostraat-Palestrinastraat. Beide proeven zullen acht weken duren.

Alle bewoners van Oost zijn inmiddels via een nieuwsbrief geïnformeerd over de aanpak. SP-fractievoorzitter Eric van den Broek toont zich tevreden met de voortvarendheid in de aanpak: 'Jarenlang hebben wij met bewoners actiegevoerd en in de Gemeenteraad gepleit voor aanpak van de problemen. Dit College, met inbreng van de SP, is de eerste coalitie die werkt maakt van de wateroverlast. Hopelijk leiden de proeven tot een snelle aanpak van de problemen.'

Nieuwsbrief Gemeente Wateroverlast Boxtel-Oost 20 februari.
Nieuwsbrief Gemeente Wateroverlast Boxtel-Oost 17 juni.

Eindelijk erkenning voor wateroverlast Oost.

U bent hier