h

Bewoners Kalksheuvel krijgen vrachtwagenverbod

12 december 2008

Bewoners Kalksheuvel krijgen vrachtwagenverbod

Eindelijk is er een duidelijke eerste stap gezet in het oplossen van de verkeersoverlast in Buurtschap Kalksheuvel. In de commissievergadering Ruimtelijke Zaken debatteerden de Boxtelse politici over het voornemen van het College van B&W, om in Kalksheuvel een proef te doen met een verbod op doorgaand vrachtverkeer. Na een stevig debat stemde alle partijen in met de proef. De SP enquêteerde twee weken geleden de bewoners van Kalksheuvel en uit dat onderzoek blijkt dat 96 procent van de bewoners voor een vrachtwagenverbod is. De SP is dan ook blij met de uitkomst van het debat.

Vooral oppositiepartij Balans bleef hameren op het zogenaamde Helvoirtse model, die het mogelijk maakt dat er vrachtwagens door de Kalksheuvel rijden, maar dan in een 30-kilometergebied, met stoplichten en met extra handhaving. De VVD kwam nog met een eigen initiatief en PDP gaf aan het College-voorstel niet te kunnen beoordelen.

SP-fractievoorzitter Eric van den Broek kon zich op geen enkele manier vinden in de geluiden uit de oppositie. 'De bewoners van de Kalksheuvel hebben nu lang genoeg in de kou gestaan, die kunnen we nu niet blij maken met een dooie mus. Snel beginnen dus met de proef op het vrachtwagenverbod en daar direct het overleg over zoeken met Haaren en Oisterwijk en de omliggende buurten en wijken', aldus Eric van den Broek.

Tevens pleitte hij voor overleg met werkgevers op Ladonk en met chauffeurs, bijvoorbeeld via truckerscafe 'De Oude Ketting'. Dit om chauffeurs er op te wijzen waar wel en waar geen vrachtwagens mogen komen in de kom van Boxtel.

Fel debat over Boxtels verkeersplan.
Bewoners Kalksheuvel willen verbod op vrachtverkeer.

U bent hier