h

SP pleit bij Gemeente en St. Joseph voor verbeteringen leefbaarheid Stationsbuurt

25 januari 2010

SP pleit bij Gemeente en St. Joseph voor verbeteringen leefbaarheid Stationsbuurt

Aankomende dinsdag overhandigt SP-fractievoorzitter Eric van den Broek na de raadsvergadering het rapport ‘Wonen in de Stationsbuurt, een buurtenquête naar de leefbaarheid in deze wijk’ aan wijkwethouder Wim van Erp. De SP trekt met de enquête resultaten in de hand, deze week ook aan de bel bij woonstichting St. Joseph, als het gaat om het onderhoud van de woningen en het verhelpen van onderhoudsklachten in de Stationsbuurt.

De SP vraagt naar aanleiding van het rapport vooral aandacht voor een aantal zaken die de leefbaarheid van de wijk aan gaan.

Fractievoorzitter Eric van den Broek zegt er het volgende over: ‘Tussentijds vroegen we al aandacht voor de parkeer- en verkeerssituatie, maar er spelen veel meer zaken in de buurt. Zo is het de bewoners een doorn in het oog dat het pand van de voormalige dansstudio Els & Kees, steeds verder aan het verpauperen is. Samen met de eigenaren van het pand zou de Gemeente in ieder geval de verpaupering van dat pand tegen moeten gaan. Ook vinden bewoners dat de Parallelweg Zuid ter hoogte van ‘t Appeltje een racebaan aan het worden is, sinds de verkeersdrempels daar zijn weggehaald.’

Woonstichting St. Joseph komt met het rapportcijfer ‘zeven’ redelijk uit de enquête van de SP, maar het onderhoud van de huurwoningen en het verhelpen van de klachten wordt door respondenten als veel minder beoordeeld. ‘Daar ligt dus nog een belangrijk verbeterpunt voor St. Joseph’, aldus Eric van den Broek. In een brief aan de woonstichting vraagt de SP aandacht voor het onderhoud van de huurwoningen en het afhandelen van klachten.

De SP heeft bewoners via een nieuwsbrief inmiddels bijgepraat over de resultaten van de buurtenquête.

Brief aan College van B&W met vragen over de Stationsbuurt.
Brief aan St. Joseph betreffende onderhoud huurwoningen Stationsbuurt.
Rapport wijkenquête Stationsbuurt.

SP-enquête: bewoners Stationsbuurt ontevreden over leefbaarheid.

U bent hier