h

Ongepaste opstelling wethouder na aannemen motie Stationsbuurt

9 november 2010

Ongepaste opstelling wethouder na aannemen motie Stationsbuurt

Vorige week dinsdag werd in de gemeenteraadsvergadering nog een motie van de SP aangenomen om voor het einde van het tweede kwartaal 2011 met concrete oplossingen te komen voor het parkeerprobleem in de Stationsbuurt. De bewoners kampen hier al langere tijd met parkeerproblemen en zien graag een oplossing. De motie van de SP werd unaniem aangenomen, dus de opdracht voor verantwoordelijk wethouder Van der Zanden was duidelijk: Kom voor 30 juni 2011 met concrete oplossingen voor de parkeerproblematiek in de Stationsbuurt in Boxtel.

Echter berichtte de gemeente aan de klankbordgroep, waarin bewoners uit de Stationsbuurt zitting hebben, twee dagen later al dat de gemeente de uitvoering van de plannen op zijn vroegst in 2012 kan realiseren. Eerder werd uitgegaan van de uitvoering van de plannen in het derde kwartaal van 2011. Volgens de woordvoerder van de gemeente komt dit door de plannen van de gemeenteraad om in te zetten op Boxtel Bicycle, waardoor wethouder Van der Zanden slechts € 75.000,- tot zijn beschikking heeft voor het uitvoeren van een oplossing van de parkeerproblematiek.

Reden genoeg voor de SP om vragen te stellen aan het college. SP-woordvoerder Eric van den Broek: “Ik wil de onderste steen boven hebben. Ik vind niet dat een wethouder zo hoort te reageren op beslissingen die de raad het college oplegt. Zijn reactie is ongepast, zo ga je niet met de gemeenteraad om. Ik wil o.a. graag weten welke oplossingen inmiddels al met bewoners zijn besproken en wat de kosten hiervan bedragen. Op die vraag kon de wethouder tijdens het begrotingsdebat ook al geen antwoord geven. Ook zou ik graag horen hoe het college de oorspronkelijke planning denkt te gaan halen. Hierbij wordt uitgegaan van de start van de uitvoering van de maatregelen in het najaar van 2011.”

Brief aan het College van B&W betreft uitvoering motie parkeren Stationsbuurt.

SP dient zes moties en één amendement in bij begrotingsbehandeling.

U bent hier