h

Actie SP leidt tot evaluatie Schijndelseweg

29 juni 2011

Actie SP leidt tot evaluatie Schijndelseweg

Na lang aandringen van de SP-fractie gaat het College van B&W de veiligheid van de Schijndelseweg nu ook evalueren. Nadat de SP de onveiligheid van de sinds een jaar opnieuw ingerichte Schijndelseweg al diverse keren op de raadsagenda had gezet, is het College nu overstag om deze gevaarlijke weg te evalueren. De SP heeft echter ook gevraagd om directe maatregelen om de veiligheid te verbeteren en zal blijven ijveren voor meer verkeersveiligheid.

In een antwoord op vragen van de SP doet het College de toezegging om de weg te evalueren. Wanneer dit gaat gebeuren wordt nog niet aangegeven, maar wel wordt toegezegd dat de opzet van de evaluatie in september duidelijk zal zijn. Ook worden bewoners betrokken bij de evaluatie.

‘We hebben we heel veel moeten aandringen op deze stap van het College’, zegt raadslid Eric van den Broek. ‘Dat zou eigenlijk niet moeten kunnen bij een verkeerswethouder die altijd zo de mond vol heeft gehad over daadkracht en luisteren naar de burger. Nu hebben er alweer een groot aantal ongelukken plaatsgevonden en wij hopen dan ook dat deze toezegging gaat leiden tot snelle actie vanuit het College.’

De SP gaat mensen oproepen hun klachten en suggesties aan de SP door te geven, zodat de fractie een vinger aan de pols kan houden. Via deze website kunnen mensen hun mening aan de SP doorgeven. De SP zal ook de Boxtelse fietsersbond vragen naar hun mening over de onveilige verkeersoversteken op de Schijndelseweg.

Brief aan College van B&W over evaluatie veiligheid Schijndelsweg.
Antwoord van het College van B&W over evaluatie veiligheid Schijndelsweg.

SP in actie voor veilige Schijndelseweg.

U bent hier