h

Procedure behandeling centrumplan nieuwe politieke wanvertoning

9 maart 2012

Procedure behandeling centrumplan nieuwe politieke wanvertoning

De Boxtelse SP-fractie haalt hard uit naar het college van B&W, nadat wethouder Van der Zanden deze week bekend maakte dat de behandeling van het centrumplan weer verschoven is. De SP wil politieke duidelijkheid en dat het plan nu snel in april of uiterlijk mei besproken wordt. De SP vermoedt dat onenigheid in de coalitie de ware reden is voor het voor zich uitschuiven van de behandeling van het centrumplan door het college.

De SP was zeer verbaasd in de krant te lezen dat de behandeling van het centrumplan weer is opgeschoven. Dit plan roept in Boxtel steeds meer weerstand op, omdat veel Boxtelaren met name tegen het voornemen van het college zijn om de gemeentevijver te dempen en mogelijk ook de oude boomgaard of een deel daarvan te rooien ten faveure van een parkeerplaats.

Deze week liet wethouder Wim van der Zanden in Brabants Centrum en Brabants Dagblad weten dat de beantwoording van de 25 ingediende zienswijzen langer op zich laat wachten, ondanks dat het aantal ingediende bezwaren naar zijn mening wel meeviel. Terloops gaf de wethouder ook nog aan dat hij zich afvroeg of de plannen wel financieel haalbaar zullen blijken, nu het Kabinet extra bezuinigingen voor gemeentes in petto heeft.

‘Echt onzin natuurlijk’, aldus fractievoorzitter Eric van den Broek van de SP. ‘De wethouder geeft ook aan dat het geld voor het centrumplan al gereserveerd is, dus hoezo financieel haalbaar? De gemeenteraad gaat er eventueel over om geld anders te besteden en niet wethouder Van der Zanden.’

Politieke wanvertoning
De SP vindt dat de behandeling van het centrumplan opvallend veel overeenkomsten begint te vertonen met het gedoe in het college en de coalitie over de eerdere plannen rondom de onderwijshuisvesting. Toen hield het college maandenlang de resultaten van een onderzoek naar onderwijshuisvesting onder de pet om eerst de hevig verdeelde coalitie op één lijn te krijgen. Eric van den Broek zegt er het volgende over: ‘Dat was één grote politieke wanvertoning en dit gaat dezelfde kant op. PvdA/Groenlinks heeft al laten weten dat zij het dempen van de vijver en eventueel het rooien van de boomgaard onbespreekbaar vinden terwijl wethouder Van der Zanden daar zijn ziel en zaligheid aan verbonden heeft. Het wordt tijd dat partijen laten zien waar ze staan.’

De SP roept het college in een pittige brief op om nu eens klare wijn te schenken. De partij hoopt daarmee af te dwingen dat het centrumplan uiterlijk in mei van dit jaar wordt behandeld. Ook wil de partij duidelijkheid over de politieke status van het voorstel. Staat het college nu unaniem achter de optie om de vijver te dempen en wat betekent dit voor de coalitie.

Brief aan college met vragen over behandeling centrumplan.

Alle eendjes zwemmen in de vijver.

U bent hier