h

SP wil oplossing parkeerproblemen Van Beekstraat

23 maart 2012

SP wil oplossing parkeerproblemen Van Beekstraat

De Boxtelse SP-fractie roept het college op om met oplossingen te komen voor de al jarenlange parkeeroverlast in het woongedeelte van de Van Beekstraat. Deze overlast sleept al enige tijd voort en leidt geregeld tot irritaties tussen bewoners.

Een aantal bewoners van woningen aan de noordoostzijde van de Van Beekstraat hebben zich verenigd om het gemeentebestuur te bewegen de al jarenlange parkeerproblemen op te lossen. Volgens bewoners in dit deel van de Van Beekstraat, dat in het verlengde ligt van het winkelgebied, zijn er te weinig parkeerplekken voor de vaste bewoners van de woningen aan de noordoostzijde van de straat, omdat parkeerplekken worden bezet door langparkeerders, bezoekers van de nabij gelegen winkels en bewoners van het tegenover gelegen complex Ridder.

Irritaties in de straat
De situatie in de straat heeft de afgelopen jaren al regelmatig geleid tot onderlinge irritaties bij bewoners en bezoekers van de Van Beekstraat. Fractievoorzitter Eric van den Broek van de SP zegt het volgende over de situatie: 'Bewoners van de Van Beekstraat voelen zich kind van de rekening van de herstructurering. Eerst zaten ze tijdenlang in de bouwput van de herstructureringswerkzaamheden, kregen ze scheuren in hun huizen door de bouwwerkzaamheden en werd er een hoog gebouw voor hun woningen geplaatst en nu vinden ze dat er te weinig wordt gedaan met hun vraag aan de gemeente om samen met bewoners de parkeerproblemen op te lossen'.

In een schrijven van de SP aan het college maakt de fractie zich met name ook zorgen over de irritaties die in de straat zijn ontstaan. 'Er ontstaat op die manier een tweedeling in de Van Beekstraat en dat mag niet zo blijven sudderen', aldus Eric van den Broek.

De SP roept deze week het college op met bewoners in gesprek te gaan over oplossingen, opnieuw onderzoek te doen naar de parkeerproblemen en een vergunningensysteem te overwegen.

Brief aan College van B&W over parkeerproblemen van Beekstraat.

Actie SP Van Beekstraat leidt tot hogere schadevergoedingen.
Bewoners Van Beekstraat tegemoet gekomen.

U bent hier