h

Fractie SP vraagt om duidelijkheid schoollocaties MIGA

25 juli 2012

Fractie SP vraagt om duidelijkheid schoollocaties MIGA

Gisteren heeft de SP aan het college gevraagd te onderzoeken of het mogelijk is een echte centrale wijkschool te realiseren in Boxtel Noordwest. Tegelijkertijd vraagt de SP aan het college nu eens klare wijn te schenken over de locaties die nu in MIGA (Munsel-In Goede Aarde) in beeld zijn voor de verhuizing van de Molenwijkschool.

Vorig jaar lanceerde het college, onder aansturing van haar coalitiefracties, het plan om de Molenwijkschool (Jenaplanschool) te verhuizen naar MIGA. Een aantal coalitiefracties probeerde op die onbeholpen manier toch nog iets van hun verkiezingsbeloften waar te maken. Ouders in MIGA vroegen echter om een wijkschool en geen wijkoverstijgende Jenaplanschool, maar het college en de coalitie hadden daar geen boodschap aan.

Gezamenlijk verzorgingsgebied
De SP bracht toen al in dat het beter zou zijn om te wachten op een definitief besluit voor een uitbreidingslocatie in Boxtel. Daarover is inmiddels een richting bepaald, waarbij het aan MIGA grenzende gebied Selissen is geoormerkt als uitbreidingslocatie. De SP vindt dat de wijken Munsel, In goede Aarde en de toekomstige wijk Selissen wellicht een gezamenlijk verzorgingsgebied voor een echte wijkschool zouden kunnen zijn.

Duidelijkheid
In een brief verzoekt de SP aan het college om die mogelijkheden eens goed te bekijken. Daarnaast heeft de SP grote vraagtekens of in MIGA überhaupt wel een adequate ruimte voor een school kan worden gevonden. Om nu eens duidelijkheid te scheppen naar bewoners vraagt de SP aan het college om klip en klaar aan te geven welke locaties allemaal bij het college in beeld zijn. ‘Het is voor onze fractie, andere raadsfracties en bewoners nu volstrekt onduidelijk welke locaties in beeld zijn. Het lijkt ons dan ook nu een geschikt moment om daar eens duidelijk over te zijn. Dat past immers ook in een transparante procedure naar de burger toe’, aldus Eric van den Broek in zijn oproep aan het college.

SP wil onderzoek echte wijkschool voor Selissen, Munsel en In Goede Aarde.
Veel ouders Molenwijkschool tegen verplaatsing naar De Kleine Aarde.

U bent hier