h

SP stelt in gemeenteraad ruzie met adviesorganen aan de kaak

24 augustus 2012

SP stelt in gemeenteraad ruzie met adviesorganen aan de kaak

Naar aanleiding van de hernieuwde afspraken van het college met de dorpsraad Liempde, gaat de SP in de aankomende raadsvergadering kritische vragen stellen over de betekenis van deze afspraken voor de samenwerking met andere adviesorganen waarmee het college ruzie heeft.

Het college heeft altijd gezegd eerst de uitkomsten van de werkgroep burgerparticipatie en het onderzoek naar het functioneren van adviesorganen af te willen wachten, voordat er over de stukgelopen banden met de betreffende adviesorganen verder gesproken zou worden. Recentelijk werd nog bekend gemaakt dat dit proces vertraagd wordt, door het vertrek van burgemeester Van Beers. Fractievoorzitter Eric van den Broek licht toe: 'Nu het college met de dorpsraad Liempde al wel afspraken heeft gemaakt, werpt dat de vraag op waarom dat nog niet gelukt is met andere adviesorganen en waarom het college afstapt van het standpunt om eerst de resultaten van de werkgroep en het onderzoek af te wachten.'

Weer voorzichtige vorm overleg
De SP vindt het overigens prima dat er weer een voorzichtige vorm van overleg met de dorpsraad mogelijk lijkt te zijn, maar vindt dat er nu ook daadkracht moet worden getoond naar andere partijen die in onmin leven met het college, zoals ADO en de Heemkundekring.

Vertrouwen burger in bestuur heeft een knauw gekregen
'Het vertrouwen van burgers in het bestuur heeft volgens de SP een flinke knauw gehad en daarom is het wat ons betreft zaak om nu ook met anderen schoon schip te maken', aldus Eric van den Broek.

Vragen voor vragenhalfuurtje raadsvergadering 28 augustus 2012 over afspraken met dorpsraad Liempde.

College blijft ruziën met belangengroepen.

U bent hier