h

´Zie af van onzalig plan Pastorietuin´

11 november 2012

´Zie af van onzalig plan Pastorietuin´

De SP heeft het gemeentebestuur afgelopen dinsdag in de begrotingsbehandeling opgeroepen om snel eens duidelijkheid te scheppen in de plannen om van de Pastorietuin een parkeerplaats te maken. De SP is zoals bekend tegenstander van dit plan, omdat extra parkeerplaatsen nauwelijks nodig zijn en die groene, cultuurhistorische tuin nu juist veel beter betrokken kan worden bij het centrumgebied door er een mooi groen plekje voor centrumbezoekers en omwonenden van te maken. Wethouder Van der Zanden gaf aan dat er inmiddels vier gesprekken met het bisdom zijn gevoerd, maar dat er nog geen voortgang is in de verwerving van de tuin voor parkeren.

De SP heeft in de begrotingbehandeling opgeroepen om de onderhandelingen voor 1 januari 2013 af te ronden. ´Nu hangt het prijskaartje voor het verwerven van de tuin als een molensteen om de nek van Boxtel en kunnen we niet verder met de centrumplannen´, aldus fractievoorzitter Eric van den Broek. Maar wethouder Van der Zanden, die eerder ook al de boomgaard en de vijver wilde laten verdwijnen ten ten faveure van parkeerplaatsen, meldde namens het college dat de onderhandelingen met het bisom nog wel enige tijd kunnen duren.

Eric van den Broek gaf daarop aan dat het college beter van de plannen af kan zien: ´Dat er nu al zonder enig resultaat vier gesprekken gevoerd zijn zegt mij dat het proces niet erg soepel verloopt. Het lijkt ons beter dat het college af ziet van deze onzalige plannen.´

Moties & amendementen SP bij begrotingbehandeling.
SP: 'Zou pastorietuin niet gewoon beschermd gebied moeten worden?'

U bent hier