h

B&W haalt na vragen SP de H. Verheeslaan uit Verkeersbesluit 30 km zone Oost

10 april 2013

B&W haalt na vragen SP de H. Verheeslaan uit Verkeersbesluit 30 km zone Oost

Het college van B&W gaat naar aanleiding van vragen van de SP-fractie het westelijke gedeelte van de Hendrik Verheeslaan uit het onlangs gepubliceerde verkeersbesluit 30 km zone Oost schrappen.

Verkeersbesluit in strijd met gemeentelijk beleid
Het college erkent in haar antwoord dat het verkeersbesluit in strijd is met haar eigen beleid van het gemeentelijk verkeers- en vervoersbeleid (GVVP). Daarin wordt het gedeelte van de H. Verheeslaan tussen de Brederodeweg en Dr. De Brouwerlaan bestempeld tot wijktoegangsweg, maar in het verkeersbesluit krijgt dit weggedeelte nu ineens de bestemming woonstraat. Ook wijkbewoner G. Kuyt heeft hierover een brief aan de gemeente geschreven.
De wijkbewoner en de SP krijgen nu gelijk van het gemeentebestuur dat zegt voorbarig te hebben gehandeld. Het college wil dit later echter wel doorzetten en zegt daartoe het GVVP in 2013/14 te willen actualiseren. Bewoners krijgen dan eindelijk inspraak en de gemeenteraad neemt de uiteindelijke beslissing.

Burgers worden wederom niet serieus genomen
Het vermoeden bestaat dat het college van dit gedeelte een woonstraat van wil maken om later de knip in de H. Verheeslaan gemakkelijker te kunnen maken. Er bestaat in Oost veel verzet tegen de geplande knippen in de H. Verheeslaan en de Nieuwe Nieuwstraat. Bewoners en wijkorgaan Oost moesten die voornemens van het college in de krant lezen en zijn daar verontwaardigd over. Fractievoorzitter Eric van den Broek: ‘Wederom komt het college met plannen die niet gecommuniceerd zijn met bewoners en wijkorgaan. Helaas een werkwijze die we voortdurend terug zien bij dit college. Stelselmatig wordt er niet naar bewoners geluisterd en proberen ze er plannen doorheen te jassen.’

Antwoord van het College van B&W op vragen verkeersbesluit 30-kilometerzone Oost.

SP stelt verkeersbesluit wijk Oost ter discussie.

U bent hier