h

SP-wethouder Eric van den Broek: 'praat mee over inrichting boomgaard en vijver'

20 mei 2015

SP-wethouder Eric van den Broek: 'praat mee over inrichting boomgaard en vijver'

Foto: SP

SP-wethouder Eric van den Broek roept belangstellenden op om deel te nemen aan de klankbordgroep die zich gaat richten op de inrichting van het terrein van de oude boomgaard en de gemeentevijver.

Groene toegangspoort voor centrum

In het verleden bestonden er plannen om op het betreffende terrein een grote parkeerplaats te realiseren. De SP bracht huis aan huis een folder rond met de tekst 'Handen af van vijver en boomgaard'. Onder druk van deze actie en van acties van bewoners werd het onzalige plan ingetrokken. Volgens het onlangs aangenomen centrumplan moet het terrein van de oude boomgaard en de gemeentevijver verfraaid worden tot een parkachtige omgeving die een mooie groene toegangspoort vormt voor het centrum. Het CDA en de SP hebben hiervoor al voorstellen gedaan, zoals bankjes, (historische) verlichting, bordjes met cultuurhistorische informatie, kleinschalige sociaal-culturele voorstellingen en kunst in de openbare ruimte. Maar er leven ongetwijfeld veel meer ideeën over de inrichting van het gebied. De gemeenteraad heeft recentelijk gevraagd om zoveel mogelijk Boxtelaren de gelegenheid te geven om mee te denken over de plannen. De wethouder komt hieraan tegemoet met het instellen van een klankbordgroep.

Klankbordgroep start in juni

De wethouder wil in juni voor de eerste keer met de klankbordgroep bij elkaar komen. Dan kunnen de ingediende ideeën besproken worden en nieuwe ideeën ingediend worden. Deze manier van burgerparticipatie garandeert dat burgers optimaal bij het ontwikkelingsproces betrokken worden en kunnen plannen in samenspraak ingevuld worden.

Wethouder van den Broek is enthousiast: 'Goed dat er door iedereen volop ingezet wordt op een mooi (be)leefbaar gebied. We willen graag met een klankbordgroep van gedachten wisselen over wat er op langere termijn moet gebeuren met de vijver en de boomgaard, maar ook welke zaken we eventueel al op korte termijn kunnen inzetten en gezamenlijk organiseren. Ik sta te popelen om aan de slag te gaan en roep belangstellenden op om zich voor de klankbordgroep aan te melden door een mailtje te sturen naar ebr@boxtel.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier