h

Moties en initiatiefvoorstel aangenomen

5 juni 2007

Moties en initiatiefvoorstel aangenomen

In de laatste raadsvergadering zijn 3 moties van de SP-fractie aangenomen en werd ook het initiatiefvoorstel over de ontheffing op de verhuisplicht van Ger Wouters met een brede meerderheid aangenomen. De 3 moties zijn door de SP ingediend naar aanleiding van het debat over het omstreden Plan Sparrenlaene (zie artikel 25 mei).

Zorgwoningen
In de moties pleit de SP voor het realiseren van zorgwoningen in de Boxtelse wijken. 'De SP is van mening dat zorgwoningen in wijken moeten worden gerealiseerd, tussen Boxtelaren, dichtbij voorzieningen, tussen arm en rijk, allochtoon en autochtoon en nabij zorgvoorzieningen', aldus fractievoorzitter Eric van den Broek.

De SP maakte ook een punt van de mogelijke uitputting van het WMO-budget. Dat zou kunnen gaan ontstaan, omdat Plan Sparrenlaene een bovenregionale functie heeft en er daardoor extra gebruikers van het WMO-budget zullen komen. Dit WMO-budget staat door de bezuinigingen van de landelijke overheid toch al op de tocht.

Beide moties konden in de Gemeenteraad op unanieme steun rekenen. Ook de motie die de SP-fractie indiende, om een goede alternatieve lokatie voor Biljartvereniging 't Ivoor te zoeken, kreeg brede steun.

Initiatiefvoorstel
Op het einde van de raadsagenda stond voorts het initiatiefvoorstel van de SP-fractie om ontheffing aan te vragen voor de verhuisplicht van wethouder Ger Wouters. ook dit initiatiefvoorstel werd met brede steun aangenomen.

"verder";Motie 1: Sparrenlaene & WMO-budget
"verder";Motie 2: Sparrenlaene & zorgwoningen in wijken

Plan Sparrenlaene leidt tot discussie
SP motie biljartvereniging 't Ivoor aangenomen
Ontheffingsverzoek verhuisplicht Ger Wouters

U bent hier