h

College redeneert naar parkeren vijver en boomgaard

15 maart 2012

College redeneert naar parkeren vijver en boomgaard

Waar de SP-fractie al zo bang voor was lijkt te gaan gebeuren. Het college heeft haar zinnen gezet op het dempen van de gemeentevijver en wellicht het rooien van de boomgaard, om daar een parkeerplaats te realiseren en redeneert daar zonder enige schroom naartoe. In een aantal antwoorden op SP-vragen geeft het college vandaag aan rechtstreeks af te stevenen op een parkeerplaats op de plek van de gemeentevijver en/of de oude boomgaard. Het gemeentebestuur is niet bereid om afstand te doen van het afstandscriterium en wil niet nadenken over alternatieven.

In een schrijven dat het college van B&W vandaag naar de SP heeft verzonden geeft het college aan dat men niet bereid is om met ondernemer Van Groeningen om de tafel te gaan, om een alternatieve parkeergelegenheid in de nabijheid van de Zwaansche Brug en de Stationsstraat te bespreken. Ook niet nu nadat Van Groeningen heeft aangeboden om zijn terrein eventueel in de toekomst te kunnen gebruiken als parkeerplaats en om over zijn terrein een doorsteek naar de Stationsstraat te creëren.

Ook op het verzoek van de SP om het afstandscriterium voor parkeerplaatsen naar het centrum te verruimen, zodat meer potentiële parkeerplekken in beeld komen, wil het college geen concessie doen. Het college houdt vast aan het kringetje van 200 meter rondom de Kruisstraat, daarbij verwijzend naar de inhoud van economische visie.

Volgens SP-fractievoorzitter Eric van den Broek wordt daarmee helder dat het college redeneert naar een scenario dat alleen op de plek van de vijver uit kan komen voor de realisering van een parkeerplaats: ‘In de hele economische visie is geen afstandscriterium voor parkeerplekken naar het centrum terug te vinden en is de Kruisstraat ook niet bepaald als middelpunt van het Boxtelse centrum. Daarbij geeft het college klip en klaar aan dat men niet met Van Groeningen wil overleggen over zijn alternatief, maar ook niet over andere alternatieven. Ze zien de door hun gepresenteerde plannen kennelijk als enige optie. Wij zullen er alles aan gaan doen om er voor te zorgen dat ze van een koude kermis thuiskomen, want Boxtel stevent hiermee af op een volgende historische blunder. Daarbij wordt er niet geluisterd naar burgers en weigert men in overleg te gaan met mensen die met goede alternatieven komen.’

De SP gaat het schrijven van het college uitvoerig bestuderen en zal snel met een passende reactie komen.

Antwoord College op vragen over parkeren centrum en mogelijke alternatieven.
Brief aan College van B&W met vragen en plannen over parkeerplannen centrum en ontwikkeling Stationsstraat.
Brief aan College van B&W over alternatieve plannen voor parkeren Centrum.
Brief aan College van B&W met vragen over alternatief parkeerplan Teilen en andere alternatieven.

Procedure behandeling centrumplan nieuwe politieke wanvertoning.

U bent hier